Kinderwens

Kinderwens

Al vóór de zwangerschap bent u welkom met uw vragen over zwanger worden.

Tijdens het kinderwens consult krijgt u van ons informatie en praktische tips over een gezonde leefstijl en de organisatie rondom zwangerschap en ouderschap. Daarnaast krijgt u informatie die op uw persoonlijke situatie van toepassing is. Door deze voorbereiding bevordert u gezond zwanger worden en kunnen sommige problemen in de zwangerschap en bij uw ongeboren kindje voorkomen worden.

bespreking

Wij kunnen u informeren over belangrijke zaken zoals vruchtbaarheid, het gebruik van foliumzuur, uw voedingspatroon, sporten, werken, stoppen met ongezonde gewoonten of medicijngebruik. Wanneer u medicijnen slikt is het raadzaam om voor de zwangerschap uit te zoeken of deze medicijnen van invloed kunnen zijn op uw zwangerschap. Ook als er (mogelijk) erfelijke ziektes in uw familie voorkomen, kan het goed zijn dit van tevoren bij ons aan te geven.

Bedenk wel dat het heel normaal is wanneer het even duurt voordat u zwanger bent. Gelukkig is 80% van alle vrouwen die zwanger willen worden, binnen één jaar zwanger.

U kunt zich voorbereiden door vooraf de website www.zwangerwijzer.nl te lezen en de vragenlijst in te vullen. De uitgeprinte vragenlijst kunt vooraf opsturen of mailen naar de praktijk zodat de verloskundige zich kan voorbereiden op het consult.

Er zijn verzekeringen die een kinderwensconsult vergoeden. U kunt hierover het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Als de verzekering het consult niet vergoedt, bent u natuurlijk nog steeds van harte welkom. De kosten zijn dan voor eigen rekening en bedragen € 65,00.

Het consult kan op de praktijk tijdens een van onze spreekuurdagen plaatsvinden of bij u thuis. Duur van het consult is ongeveer een uur.

Bel voor een afspraak en de kosten naar 0512 – 540 510.

Graag een kinderwensconsult? Neem contact met ons op.