Kraambed

Kraambed

Na de bevalling komen de verloskundigen de eerste 8 tot 10 dagen regelmatig bij u thuis voor de controles van u en de baby. We bespreken dan de bevalling, controleren de eventuele hechtingen, kijken hoe de voeding loopt en beoordelen de kleur en de groei van de baby etc. Tijdens het laatste bezoek bespreken we de anticonceptie, de nacontrole bij 6 weken en geven we adviezen voor een eventuele volgende zwangerschap.

kraambed

Wij vinden de hulp van een kraamverzorgende erg belangrijk tijdens de kraamtijd. Kraamzorg is de zorg voor moeder en kind in de periode tijdens de bevalling en gedurende de eerste acht dagen daarna. De kraamverzorgende zal u intensief begeleiden bij uw herstel en het verzorgen van de baby en zij is een belangrijke bron van informatie voor de verloskundige. Door haar aanwezigheid kunt u optimaal genieten van het eerste contact en ervaringen met uw kindje. Kortom: samen met de kraamverzorgende zorgen wij ervoor dat u en uw kindje de best mogelijke start krijgen.

U kunt zich aanmelden bij een kraamzorg organisatie als u ongeveer drie maanden zwanger bent. Via ‘links’ vindt u informatie over verschillende kraamzorginstellingen. Raadpleeg uw zorgpolis of bij uw zorgverzekering voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Stel uw vraag per e-mail