Anticonceptie

Anticonceptie

Tijdens het laatste bezoek van de verloskundige in de kraamperiode wordt het gebruik van anticonceptie besproken. U bent immers weer vruchtbaar. In een folder kunt informatie nalezen over de verschillende mogelijkheden van anticonceptie. Als u borstvoeding geeft is het belangrijk dat u uw anticonceptie hierop afstemt. Bijvoorkeur een methode zonder hormonen; bijvoorbeeld het condoom of pessarium. Zes weken na de bevalling is de Mirena (hormoonhoudend spiraaltje) ook geschikt. Het slikken van de pil wordt afgeraden tijdens borstvoeding. De pil bevat hormonen die in kleine hoeveelheden in de moedermelk terecht komen. Er wordt verondersteld dat deze oestrogenen invloed hebben op de ontwikkeling van uw kindje, bovendien kan de melkproductie afnemen.

Wij adviseren u om u te laten infomeren over de keuze en het starten met anticonceptie door uw verloskundige of huisarts.

Opnieuw kinderwens

Als u opnieuw zwanger wilt worden adviseren wij u foliumzuur te slikken. Wij raden u aan te starten met het slikken van folimzuur op het moment dat u stopt met het gebruik van anticonceptie. Ook is het belangrijk dat u stopt met roken en of het gebruik van alcohol als u zwanger wilt worden.

U kunt voor eventuele vragen ook terecht op ons kinderwensspreekuur. Dit gesprek kan ook bij u thuis plaatsvinden.

Meer informatie vind u op: www.slikeerstfoliumzuur.nl en www.anticonceptie.nl Deze link opent in een nieuw venster

Stel uw vraag per e-mail