Logo Wolkom

Stel uw vraag

Vul het onderstaande veld in om te zoeken naar uw vraag.

Borstvoeding

bb ttant le sein de sa mamanBorstvoeding geven is puur natuur en vraagt tijdens de kraamdagen wel wat tijd en aandacht. Geduld is bij het geven van borstvoeding heel belangrijk. Het is normaal dat het opgang komen van borstvoeding enkele dagen duurt. De verloskundige en de kraamverzorgende zulen u hierbij intensief begeleiden en informeren. De voordelen van borstvoeding zijn de tijdsinvestering vaak meer dan waard!

Wij raden u aan om u gedurende uw zwangerschap goed voor te breiden op het geven van borstvoeding. Tijdens uw zwangerschap zullen wij rond 20 weken de keuze van de voeding met u bespreken. Ook bieden wij de mogelijkheid een cursus ‘borstvoeding geven’ te volgen. Daarnaast kunt u boeken lezen en via het Internet informatie opzoeken. In de praktijk blijkt dat een goede voorbereiding helpt bij het geven borstvoeding.

Soms loopt de borstvoeding niet zoals u graag zou willen. Dan bestaat de mogelijkheid om in overleg met u contact op te nemen met een lactatiekundige (een borstvoedingsexpert). Zij kan met haar kennis het verloop van de voeding met u bespreken en u deskundig advies geven.

Voordelen van borstvoeding:

  • Juiste samenstelling die mee verandert naarmate uw kindje ouder wordt
  • De melk bevat antistoffen, waardoor uw kindje een hogere weerstand opbouwt en dus beter beschermd is tegen ziektekiemen
  • Veilig, kan niet bederven, altijd beschikbaar en op de juiste temperatuur
  • Bevordert de hechting tussen moeder en kind (een huilende baby vindt bijna altijd troost aan de borst)
  • Kinderen hebben minder kans op het krijgen van allergieën, hart- en vaatziekten en diabetes op latere leeftijd
  • Snelle gewichtsafname na de bevalling door het geven van borstvoeding
  • Minder kans op borstkanker en kanker aan de eierstokken op latere leeftijd
  • Minder kans op osteoporose (botontkalking)

Zie ook www.borstvoedinginfriesland.nl Deze link opent in een nieuw venster

Stel uw vraag per e-mail