Logo Wolkom

Stel uw vraag

Vul het onderstaande veld in om te zoeken naar uw vraag.

Voeding

pregnant woman prepares a mealTijdens de zwangerschap is gezond en gevarieerd eten belangrijk. Eten voor twee is niet nodig. Lijnen tijdens de zwangerschap of als u borstvoeding geeft is niet verstandig. Verse groenten en fruit zijn belangrijke leveranciers van vitamines, mineralen en vezels. Aardappelen, (volkoren)brood, rijst en pasta zijn belangrijke energiebronnen. Melk, kaas, eieren, vlees, kip en vis zijn belangrijk voor de calcium- en eiwitbehoefte van het groeiend kind en de moeder zelf. Halvarine, boter en vette vis voorzien in de behoefte van vitamine A en D. Wees zuinig met suiker en snoep niet overmatig.

Vegetarisch eten tijdens de zwangerschap is geen probleem. Wel is het belangrijk om voldoende B-vitamines en ijzer te gebruiken. B-vitamines zitten vooral in volkoren produkten, aardappelen, peulvruchten, eieren en zuivelproducten.

Drink meer dan je normaal gewend bent, ca. 2 liter per dag

Stel uw vraag per e-mail