Corona virus!

Corona virus!

 

Lieve zwangeren, kraamvrouwen en partners

Het corona virus houdt ons allemaal behoorlijk in de greep. De situatie veranderd snel en we staan in nauw contact met zorgverleners in de regio. Het kan zijn dat adviezen en maatregelen op korte termijn veranderen of versoepelen. Hiervan zullen we jullie op de hoogte brengen als zich dat aandient. Dus houdt je mail, de website en onze social media in de gaten.
De maatregelen volgen uit adviezen vanuit de beroepsvereniging, de KNOV op basis van informatie vanuit het RIVM. Dit alles om de verspreiding van het virus nu tegen te gaan. Deze maatregelen zijn voor ons leidend ter bescherming van jullie en onszelf.

Maar ze hebben onherroepelijk gevolgen voor de dagelijkse activiteiten in de praktijk. Lees de maatregelen goed door en deel ze zo veel mogelijk met mensen en andere zwangeren in je omgeving.
De maatregelen gelden tot minstens 6 april.
Heb je zelf of iemand in je gezin klachten van verkoudheid, hoesten, koorts of grieperig kom dan niet naar de praktijk! Maar bel met ons om te overleggen.

Spreekuur
– We verzoeken je om alleen naar de praktijk te komen. Je kunt eventueel beeldbellen of een filmpje maken tijdens je eerste echo.

– De intake en het counselingsgesprek vinden telefonisch plaats.- De controles op de praktijk beperken zich tot de bloeddruk, uitwendig onderzoek en eventueel een echo indien nodig.

– De frequentie van controles gaat omlaag. Dit betekent dat er meer tijd tussen de controles kan zitten dan je van ons gewend bent.

– Op dit moment plannen wij geen pret echo’s in

– Centering pregnancy komt te vervallen. Je wordt gebeld om een individuele afspraak te maken.

– Ook de voorlichtingsavonden in ziekenhuis Nij Smellinghe komen te vervallen.

– Te hanteren terugkomschema op advies KNOV en RIVM
o Intake: telefonisch en kort praktijkbezoek voor echo en bloeddruk
o Counseling: telefonisch
o 16 weken groei en bloeddruk
o 20 weken SEO (echocentrum of praktijk)
o 27: RH en HB, groei en bloeddruk
o 31 groei en bloeddruk
o 35 groei en bloeddruk
o 37 groei en bloeddruk
o 39 groei en bloeddruk
o 40 groei en bloeddruk
o 41 groei en bloeddruk

Bevalling.
– Vooralsnog kun en mag je nog steeds kiezen waar je wilt bevallen. Zorg dat je alles heb klaar staan voor een thuisbevalling mocht dit onverhoopt toch noodzakelijk zijn.

– Bij de bevalling mag 1 persoon aanwezig zijn

– Ook bij een bevalling in het ziekenhuis mag 1 persoon bij je blijven

– Kraamvisite is in het ziekenhuis niet toegestaan

Kraamtijd
– De kraamvisites doen wij nu telefonisch. Wij bellen met jullie en overleggen met de kraamverzorgster. Als het echt nodig is        dan komen wij natuurlijk langs!

–  Wanneer wij langs komen is het noodzakelijk dat er verder geen visite in huis is. Denk zelf ook na over en in hoeverre je visite ontvangt. Het advies is om zoveel mogelijk sociale contacten te vermijden.

 

We begrijpen dat dit heftige en vergaande maatregelen zijn die absoluut van invloed zijn op jullie en de manier waarop je graag deze periode had gezien. We zijn echter toch van mening dat in het belang van jullie gezondheid en het feit dat wij beschikbaar moeten blijven voor de noodzakelijke verloskundige zorg dit echt nodig is.
Voor spoed zijn wij te allen tijde bereikbaar en komen we zeker bij je langs!

We hopen op jullie begrip. Wanneer je vragen hebt neem dan contact op met de praktijk.
We wens jou en je geliefden veel gezondheid, moed en wijsheid. Pas goed op elkaar.

Met warme groet,
Klaske, Tineke, Anette, Vivian, Annemieke en Mirjam.

Stel uw vraag per e-mail