Logo Wolkom

Over Wolkom

Over Wolkom

Verloskundigenpraktijk Wolkom is een maatschap van drie verloskundigen Klaske Lyklema, Pietie de Groot en Tineke Elzinga. De verloskundigen worden ondersteund door Ingrid de Jong de praktijkassistente. Wie zijn Pietie, Klaske, Tineke en Ingrid?

Klaske Lyklema

Mijn naam is Klaske Lyklema. Ik ben geboren in Drachten en getogen in Eastermar. Ik werk alweer 12,5 jaar met veel plezier en toewijding als verloskundige en echoscopiste. In 2008 zijn collega Pietie de Groot en ik samen van start gegaan met verloskundigenpraktijk Wolkom. Ik vind het een voorrecht om de zwangere en haar partner te mogen begeleiden tijdens de zwangerschap, geboorte en of kraamperiode. Een unieke maar ook spannende periode. Met de naam Wolkom willen we zeggen dat we hopen dat iedere (aanstaande) zwangere zich prettig en welkom voelt en daardoor met vertrouwen in zichzelf de geboorte als een mooie en unieke beleving ervaart en zich gesterkt voelt in het verwelkomen van het nieuwe leven. In 2012 en 2014 heb ik dit zelf mee gemaakt bij de geboorte van onze zoon en dochter. Dit maakt voor mij het werk als verloskundige nog mooier, omdat ik nu uit eigen ervaring weet hoe belangrijk en waardevol een goede professionele begeleiding met tijd en aandacht voor persoonlijke wensen tijdens de zwangerschap is.

 

 

 

 

Pietie de Groot

Mijn naam is Pietie de Groot en ik ben geboren en getogen in de Zuidwesthoek van Friesland. Na de middelbare school ben ik mijn loopbaan begonnen in het kinderziekenhuis te Utrecht als verpleegkundige in opleiding. Het lag voor de hand om mij daar te specialiseren in de kinderverpleging. Het werken met kinderen heeft me altijd veel voldoening gegeven, maar avontuur, idealisme en behoefte aan een nieuwe uitdaging deden mij besluiten om ontwikkelingswerk te gaan doen in Azië. Ik ben o.a. twee jaar uitgezonden naar een vluchtelingenkamp in Thailand en heb daar meegewerkt aan het opzetten van een voedselprogramma met als doelgroep moeders en kinderen. Vervolgens heb ik ruim vier jaar in Bhutan gewerkt als verpleegkundig hoofd van een districtsziekenhuis.

Hierdoor raakte ik zodanig bij de verloskunde betrokken, dat ik besloot om de opleiding voor verloskundige te volgen. Deze heb ik in 1993 met goed gevolg in Engeland afgerond. Hierna heb ik ruime ervaring op kunnen doen als klinisch verloskundige in Sneek en als eerste lijns verloskundige in Drachten. Ik kan zeggen dat ik met veel plezier en enthousiasme m’n vak uitoefen en in Klaske een collega heb gevonden die dat met mij deelt. Samen willen wij van Wolkom een verloskundigenpraktijk maken waar naast deskundige begeleiding, vooral tijd en persoonlijke aandacht voor de zwangere vrouw centraal staan.
Wij hopen dat u zich welkom zult voelen bij Wolkom!

 

Tineke Elzinga

Mijn naam is Tineke Elzinga. Ik ben geboren in Drachten, getogen in Eastermar en woon nu in Drogeham met man en dochter. Na mijn opleiding tot doktersassistente ben ik in 2007 gaan studeren aan de Verloskunde Academie in Groningen. De helft van de opleiding bestond uit praktijkgerichte stages in Nederland, maar ook in het buitenland. Voor een project heb ik een stage gelopen in Auckland, Nieuw Zeeland.  Mijn laatste stage was bij Wolkom en direct daarna, in september 2011 ben ik bij Wolkom als waarnemend verloskundige begonnen. Dat beviel zo goed dat ik bijna vijf jaar later op 1 januari 2016 samen met Klaske en Pietie mede-eigenaar van de praktijk ben geworden. Het is prachtig om het ontstaan van een nieuw leven van dichtbij mee te maken. Ik zie het als een voorrecht om in deze bijzondere periode zo dicht bij de gezinnen betrokken te mogen zijn. Het leuke aan mijn werk vind ik de intensieve en persoonlijke begeleiding van een aanstaande moeder en vader. Elke zwangere en elke partner heeft een specifieke zorgvraag. Mijn doel is om op een deskundige, professionele manier zorg op maat te leveren.

 

 

 

 

Ingrid de Jong

Mijn naam is Ingrid de Jong en ik woon in Haule. Tot de geboorte van onze derde zoon heb ik 3 jaar gewerkt als apothekersassistente en 12 jaar als intercedente bij een uitzendbureau. Na de komst van ons nakomertje ben ik vier jaar thuis geweest om fulltime van het moederschap te genieten. In 2003 heb ik als herintreedster de draad weer opgepakt en ben parttime gaan werken als praktijkassistente bij een verloskundigenpraktijk. Ik vind het leuk om het boeiende vak van verloskundige op deze manier van dichtbij te kunnen volgen. Het persoonlijk contact met de cliënten spreekt me daarbij het meest aan.
Daarom was ik ook erg blij met de kans om samen met Klaske en Pietie mijn werkzaamheden vanaf 1 augustus 2008 in hun nieuwe praktijk Wolkom voort te kunnen zetten. Ik hoop er aan bij te dragen dat mensen zich op hun gemak en welkom bij Wolkom voelen.

 

Stel uw vraag per e-mail