Over Wolkom

Over Wolkom

Verloskundigenpraktijk Wolkom is een maatschap van de verloskundigen Klaske Lyklema en Tineke Elzinga. De verloskundigen worden ondersteund door Mirjam Boven, praktijkassistente.  Daarnaast zijn ook waarneemsters  Annemieke Stellingwerf, Vivian Bruins en Anette Zijlstra werkzaam voor Wolkom. Hieronder stellen zij zich aan je voor.

Klaske Lyklema

Mijn naam is Klaske Lyklema. Ik ben geboren in Drachten en getogen in Eastermar. Ik werk alweer 12,5 jaar met veel plezier en toewijding als verloskundige en echoscopiste. In 2008 zijn collega Pietie de Groot en ik samen van start gegaan met verloskundigenpraktijk Wolkom. Ik vind het een voorrecht om de zwangere en haar partner te mogen begeleiden tijdens de zwangerschap, geboorte en of kraamperiode. Een unieke maar ook spannende periode. Met de naam Wolkom willen we zeggen dat we hopen dat iedere (aanstaande) zwangere zich prettig en welkom voelt en daardoor met vertrouwen in zichzelf de geboorte als een mooie en unieke beleving ervaart en zich gesterkt voelt in het verwelkomen van het nieuwe leven. In 2012 en 2014 heb ik dit zelf mee gemaakt bij de geboorte van onze zoon en dochter. Dit maakt voor mij het werk als verloskundige nog mooier, omdat ik nu uit eigen ervaring weet hoe belangrijk en waardevol een goede professionele begeleiding met tijd en aandacht voor persoonlijke wensen tijdens de zwangerschap is.

 

 

 

 

 

 

Tineke Elzinga

Mijn naam is Tineke Elzinga. Ik ben geboren in Drachten, getogen in Eastermar en woon nu in Drogeham met man en dochter. Na mijn opleiding tot doktersassistente ben ik in 2007 gaan studeren aan de Verloskunde Academie in Groningen. De helft van de opleiding bestond uit praktijkgerichte stages in Nederland, maar ook in het buitenland. Voor een project heb ik een stage gelopen in Auckland, Nieuw Zeeland.  Mijn laatste stage was bij Wolkom en direct daarna, in september 2011 ben ik bij Wolkom als waarnemend verloskundige begonnen. Dat beviel zo goed dat ik bijna vijf jaar later op 1 januari 2016 samen met Klaske en Pietie mede-eigenaar van de praktijk ben geworden. Het is prachtig om het ontstaan van een nieuw leven van dichtbij mee te maken. Ik zie het als een voorrecht om in deze bijzondere periode zo dicht bij de gezinnen betrokken te mogen zijn. Het leuke aan mijn werk vind ik de intensieve en persoonlijke begeleiding van een aanstaande moeder en vader. Elke zwangere en elke partner heeft een specifieke zorgvraag. Mijn doel is om op een deskundige, professionele manier zorg op maat te leveren.

 

 

 

 

Annemieke Stellingwerf

Mijn naam is Annemieke Stellingwerf, ik ben 27 jaar en woon samen met mijn gezin in Ureterp. In 2013 ben ik afgestudeerd als verloskundige aan de opleiding in Groningen waarna ik vol enthousiasme mocht beginnen als verloskundige in Drachten en omstreken.

Het ontstaan van nieuw leven, maar ook het proces van ouders worden is een fascinerende gebeurtenis. Ik vind het elke keer opnieuw een grote eer dat ik hierin een rol mag spelen, of dit is op het spreekuur, het mogen begeleiden van de bevalling of een bezoekje in het kraambed, ik geniet van mijn vak. Ik hoop de zwangere vrouw te leren om vertrouwen in haar eigen lichaam te hebben, zodat ze tijdens de bevalling geen angst zal voelen maar de kracht om te overwinnen.

Ik hoop jou/jullie te ontmoeten!

 

 

 

Vivian Bruins

Hallo, ik ben Vivian Bruins!

Vanaf 9 november 2018 werk ik als verloskundige bij Wolkom in Drachten. Hier even een klein stukje om mezelf aan jullie voor te stellen.

Als kind ben ik opgegroeid op het platteland in Een-West, dit is een klein gehuchtje in Drenthe, hier heb ik tot mijn 21egewoond. Direct na de middelbare school ben ik begonnen aan de opleiding tot verloskundige in Groningen, deze heb ik in 2017 afgerond. Het afgelopen jaar heb ik bij verschillende verloskundige praktijken gewerkt in Groningen en Drenthe.

Ik heb erg veel zin om de verloskundigen van Wolkom te komen versterken en te settelen hier in Drachten.

De periode van zwanger zijn, bevallen en ouders worden is een bijzondere periode. Daarom vind ik het erg mooi om deze momenten mee te mogen maken!

Jullie kunnen mij tegenkomen op het spreekuur, in de dienst, bij de bevalling en op kraamvisite. Hopelijk tot snel!

 

 

Anette Zijlstra

Mijn naam is Anette Zijlstra. Ik ben afkomstig uit Surhuisterveen waar ik weliswaar niet geboren maar wel opgegroeid ben. Ik ben getrouwd met Erwin en mama van twee prachtige dochters, Tamar (2012) en Febe (2015). Ik ben verloskundige sinds 2008. Vanaf de oprichting op 1 augustus 2008 ben ik als vaste waarneemster betrokken geweest bij Wolkom. Tot de zomer van 2017 heb ik fulltime in het Wolkom-team meegedraaid maar helaas ben ik vanaf die periode door persoonlijke omstandigheden een poosje uit de running geweest. In het voorjaar van 2018 heb ik de draad in de verloskunde weer opgepakt, echter in een totaal andere praktijk en in een totaal ander gebied: Ik ben tot september 2018 anderhalf jaar als werkzaam geweest in een kleinschalige verloskundigenpraktijk in Veendam in Oost-Groningen. Het was bijzonder en leerzaam om een poosje in een andere regio te werken maar het is ook erg fijn om weer terug te zijn op “mijn oude stek”. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

 

 

 

Mirjam Boven

Zomaar ineens zat ik in mei 2019 achter de telefoon en computer bij Wolkom. Wat is het leuk om dit vak eens vanaf een totaal andere kant mee te maken!

De afgelopen 20 jaar heb ik gewerkt als verloskunde verpleegkundige in verschillende ziekenhuizen, van grote universitaire centra tot kleine streekziekenhuizen. In die jaren veel gezien en ervaren maar vooral 1 ding geleerd. Mijn hart ligt bij de geboortezorg, bij het begeleiden en meedenken om van zo een unieke periode in het leven ook een zo mooi mogelijke ervaring te maken.

Naast de werkervaring heb ik ook de persoonlijke ervaring. Samen met mijn man Arjan heb ik 2 prachtige kinderen. Mirthe van 12 en Hidde van 9. We wonen samen met onze kudde huisdieren in Drachten niet ver van de praktijk. In mijn vrije tijd hou ik van creatief bezig zijn, lezen en naar buiten!

Ik ben klaar voor deze nieuwe uitdaging. Samen met de verloskundigen van Wolkom en met jullie!

Tot gauw!

 

 

 

Stel uw vraag per e-mail